Βοήθεια! Δεν λαμβάνω μηνύματα

  Email

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό. Παρακάτω θα δούμε κάποιους από αυτούς και θα σας δώσουμε συμβουλές τι να κάνετε σε κάθε περίπτωση.

Ας ξεκινήσουμε από τον πιο συνηθισμένο: “Αυτόματη Προώθηση email

Η αυτόματη προώθηση είναι κακή ιδέα

Αν έχετε ρυθμίσει τον κανόνα για αυτόματη προώθηση όλων των εισερχομένων μηνυμάτων σε υπηρεσίες όπως Gmail, Yahoo, κλπ, τότε είναι βέβαιο πως κάποια στιγμή θα σταματήσετε να λαμβάνετε μηνύματα από τους άλλους. Οι αποτολείς θα λαμβάνουν σφάλματα σαν το παρακάτω:

SMTP error from remote mail server after end of data:
550 “This mail cannot be forwarded because it was detected as spam.”

Το παράξενο είναι πως αυτό το μήνυμα προέρχεται στην πραγματικότητα από τον Gmail/Yahoo/etc server. Δείτε γιατί… Ο αποστολέας στέλνει σε ΕΣΑΣ ένα μήνυμα, ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ mail server λαμβάνει το μήνυμα, γνωρίζει ότι πρέπει να το προωθήσει και προσπαθεί να το κάνει αυτό, αλλά η άλλη υπηρεσία (το Yahoo, Gmail, κλπ) απορρίπτει το μήνυμα. Η άλλη υπηρεσία ενημερώνει τον ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ server για την αποτυχία και στη συνέχεια ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ server ενημερώνει τον αποστολέα, με ένα μήνυμα σαν το παραπάνω.

Για να μην διακινδυνεύσετε να σας συμβεί κάτι τέτοιο, μην ενεργοποιείτε τον κανόνα αυτόματης προώθησης. Αν θέλετε να διατηρείτε τα email σας στις άλλες υπηρεσίες (Outlook, Yahoo, κλπ) ζητήστε από τους αποστολείς να σας στέλνουν τα μηνύματά απευθείας σε εκείνες τις διευθύνσεις σας email.

Γεμάτο γραμματοκιβώτιο

Αν γεμίσει το γραμματοκιβώτιό σας, δεν θα μπορείτε να στείλετε ή να λάβετε μηνύματα. Για να ελέγξετε τη χρήση του γραμματοκιβωτίου σας, πραγματοποιήστε είσοδο στο περιβάλλον Webmail.Μετά την είσοδο, κοιτάξτε αν υπάρχουν στην μπάρα που βρίσκεται στην κορυφή. Αν βλέπετε κόκκινους αριθμούς (σαν 999MB / 1000MB) τότε το γραμματοκιβώτιό σας είναι γεμάτο ή σχεδόν γεμάτο. Ο πρώτος αριθμός δείχνει το χώρο που καταλαμβάνουν τα μηνύματά σας ενώ ο δεύτερος το συνολικό μέγεθος του γραμματοκιβωτίου.

Αν το γραμματοκιβώτιο είναι γεμάτο, ακολουθήστε τις σχετικές οδηγίες μας για να κάνετε χώρο. Δεν θα μπορείτε να στείλετε ή να λάβετε μηνύματα email μέχρι να ελευθερώσετε λίγο χώρο.