Γέμισε το email μου. Τί κάνω;

  Email

Τίποτα δεν είναι αστείρευτο. Το ίδιο ισχύει και για το γραμματοκιβώτιό σας. Διαφορετικά πακέτα φιλοξενίας, έχουν διαφορετική χωρητικότητα για το email σας. Αν ανακαλύψετε ότι γέμισε το γραμματοκιβώτιό σας, το ευκολότερο που μπορείτε να κάνετε, είναι να το αδειάσετε, σβήνοντας παλαιά μηνύματα που δεν χρειάζεστε.

Μπορείτε να ξεκινήσετε αφαιρώντας τα μηνύματα με μεγάλα συνημμένα. Να θυμάστε πως ανάλογα με το πως έχετε ρυθμίσει να λαμβάνετε την αλληλογραφία σας στον ΗΥ ή στη συσκευή σας, εκτός από το Inbox (Εισερχόμενα), ενδέχεται να υπάρχουν επίσης μηνύματα και σε άλλους φακέλους όπως π.χ. τους Sent (Απεσταλμένα), Drafts (Πρόχειρα), Trash (Κάδος), ή οποιοδήποτε άλλο φάκελο έχετε ενδεχομένως δημιουργήσει. Όλα αυτά τα μηνύματα καταλαμβάνουν χώρο.

Το πιο σίγουρο αποτέλεσμα θα το έχετε αν διαγράψετε τα μηνύματα μέσω του Webamail. Χρησιμοποιώντας το Webmail, θα είστε σίγουροι ότι τα μηνύματα θα διαγραφούν από το γραμματοκιβώτιό σας.

Όταν τελειώσετε, μην ξεχάσετε να αδειάσετε και τον Κάδο 😉

Τι να ΜΗΝ κάνετε

Το γραμματοκιβώτιό σας θα γεμίζει γρήγορα αν στέλνετε ή λαμβάνετε μηνύματα email με μεγάλα συνημμένα. Οποιοδήποτε αρχείο άνω του 1 Megabyte θεωρείται μεγάλο για να επισυναφθεί στο email. Πρέπει να αποφεύγετε να στέλνετε μεγάλα αρχεία μέσω email, γιατί θα γεμίσουν και το δικό σας και του παραλήπτη τα γραμματοκιβώτια.

Τι να κάνετε

Αν χρειάζεται να στέλνετε μεγάλα και μη εμπιστευτικά αρχεία σε άλλους, θα πρέπει οπωσδήποτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να τα στέλνετε μέσω υπηρεσιών όπως WeTransfer και Firefox Send, που έχουν σχεδιαστεί ακριβώς για αυτό το σκοπό. Ο Mozilla Thunderbird παρέχει ενσωματωμένη υποστήριξη για το WeTransfer ώστε να απλοποιείται η διαδικασία.

Αν συνεργάζεστε με ανθρώπους που σας στέλνουν μηνύματα email με μεγάλα επισυναπτόμενα, ζητήστε τους να σας στέλνουν τα αρχεία μέσω WeTransfer και Firefox Send.